Hoe groot is de kans om hiv op te lopen

13.04.2019
Auteur: Léroy

Dit kan uiteraard via je huisarts. Sinds juli worden alle bloeddonaties gecontroleerd op hiv. Je kunt genitaal negatief testen en anaal positief.

De kans is klein, maar als je bang bent kun je je laten testen voor je eigen gemoedsrust. Ik kan je helaas niet meer duidelijkheid geven dan dit. Ik raad je aan dit bij de huisarts na te vragen. Ik kan hooguit zeggen dat de kans klein is. Ben je voor jullie relatie getest?

De kans is erg klein.

Hey, ik had eenvraagje. De kans dat een persoon HIV heeft verschilt per categorie waar je zo'n persoon in kunt plaatsen. Maar het risico is dermate klein dat dit niet aangeraden wordt. Kan het zijn dat ik dat wel in mijn keel heb gehad en dat zich nu uit! Wij vinden geregeld orale Chlamydia of Gonorroe? Dat ligt ook aan hoeveelheid vocht en de tijd die tussen vingeren en aanraken penis zit.

Ik wil deze sekspartner misschien nog vaker zien en een lastig gesprek in de toekomst voorkomen. Paar weken geleden hetzelfde meegemaakt als Tom hierboven.
  • Voor personen met wisselende contacten blijft immers condoomgebruik aangewezen. Dat orale seks onder veilige seks valt wil ik niet zeggen.
  • Hi, ik ben een jongen van 22 jaar en heb een oudere man van 35 gepijpt. Voors Hoe meer sekspartners je hebt, hoe hoger het risico op hiv en andere soa's.

Op weg naar een wereld zonder aids

Chlamydia of Gonorroe kunnen niet op deze manier worden overgedragen. Hoe groot is die kans? Het is lastig hier een cijfer aan te hangen.

Mocht ze erover liegen, en ze is niet getest, dan is de kans dat zij HIV heeft nog heel klein, en al zou ze in het ergste geval wel HIV hebben, dan is de kans dat zij jou heeft besmet via orale sex ook heel erg klein. De kans is HIV wordt minuscuul geacht. Alle 3 zijn we schoon geen soas.

In het algemeen wordt aangenomen dat het risico op transmissie van hiv via oraal contact zeer klein is.

Met een orale test kun je alleen een orale infectie opsporen. In algemene zin wordt de kans op transmissie lager naarmate de viral load daalt, dus de aanname is dat succesvolle antiretrovirale behandeling de transmissiekans zal verlagen. Ik heb hem maar heel kort gepijpt en hij is niet klaargekomen.

Door berhaupt onveilige orale seks te hebben - ongeacht of je er seks voor hebt gehad - loop je risico. Hoe groot dit risico is kan ik eigenlijk op deze manier niet te zeggen.

Online hiv- en soa-test

Het is nu alleen dat ik me nog steeds niet goed voel Symptomen in voorgaande post beschreven en daarom maak ik mij nu zorgen. Hiv kan slechts enkele minuten overleven buiten het lichaam en bij een ongeluk prikt iemand zich meestal niet in een ader waardoor het virus niet rechtstreeks in de bloedbaan komt.

Dag Anoniem, bedoel je de kans op een SOA?

Hopelijk heb je hier wat aan. Ik acht de kans indien de informatie klopt klein maar ik zou het altijd zeker willen weten. Dus ook hier geldt dat het risico voor de insertieve partner kleiner is. Daarbij kun je ook sperma of bloed binnenkrijgen via je mond en dat is ook weer een potentile risico factor. Overigens loopt de dame in jouw situatie een grotere kans op een orale SOA dan jij!

U bent hier

Vervolgens slik je een maand lang hiv-medicatie om een infectie te voorkomen. En zeker niet na een keer onveilig orale seks. Maar ik zou daar in dit geval terughouden mee zijn.

Ik raad slow cooking vlees recepten aan bij klachten altijd naar huisarts te gaan.

Jouw huisarts heeft je waarschijnlijk niet getest omdat het risico beperkt is. De behandeling wordt vergoed als je een Nederlandse zorgverzekering hebt. Hoe groot die kans is durf ik niet te zeggen.

De dag daarna had ik gelijk veel hoe groot is de kans om hiv op te lopen van mijn keel pijn bij het slikken, gewoon keelpijn, moeten worden afgewezen! In ontwikkelingslanden wordt het bloed niet altijd gecontroleerd. Neem aan dat als mijn klacht weggaat en er niets bijkomt testen niet nodig is. Ook dat vergroot het risico op een SOA?

In 3 dagen symptomen is vrij snel, het kan wel. Hoi nvt, Ten eerste moet een persoon HIV hebben. Maar het gaat om een prostitué en dit is een hoog risicogroep.

Dit betekent dat je ervoor kiest om je niet zonder condoom te laten neukenmaar wel het condoom weg te laten als je als top actief neukt. Is het mogelijk dat ik een asymptotische, vaginale soa heb en door het pijpen na de seks deze ook in mijn keel heb gekregen. Ik hoop het weer te gaan doen.

 Ontdek ook...