Hoe rij je met een automaat in de sneeuw

13.04.2019
Auteur: Deveny

Toen ik nog achterwielaangedreven reed kan ik me herinneren dat alles geblokkeerd werd als ik gas gaf in de sneeuw en neit dat ik alle kanten om gleed…. Ik ging in een reflex tegensturen waardoor het heen en weer zwabberen en slippen alleen nog maar erger werd.

In prijs is het verschil erg groot. Een zomerband het rubber wordt in de winter namelijk harder en heeft daardoot minder grip op de ondergrond. Als je twee keer zo hard rijdt, is je remweg normaal gesproken vier keer zo lang. Deexpert met een knipoog.

Rij sinds kort achterwiel-aandrijving en het rijdt gwn veel lekkerder in de bochten.. Bij een pook die tussen de stoelen zit moet je meestal eerst de knop aan de zijkant indrukken om de pook naar een andere stand te kunnen bewegen.

OK, mijn ervaring met automaten is duidelijk te lang geleden: Wanneer ik smalle winterbanden plaats en de DTC uitschakel en handschakel want ja ik heb ook nog eens een automaat zal het dan wel goedkomen. Mag een dealer een koop intrekken.

Voel je dat je auto niet meer versnelt als je het gaspedaal indrukt, schakel dan op tijd terug? Gooi het stuur niet ineens om.

  • Berttt om
  • Voor de techneuten onder ons, lees hier http:

121 reacties

Deze dude bouwde een BMW E30 om tot bubbelbad. Ben geen watje op de weg maar wil gewoon weten wat het beste is onder winterse omstandigheden rijden met een autom. Probeer voor te stellen hoe het is om in een te hoge versnelling op de fiets een berg op te klimmen. Moet nu maar eens ernstig op zoek naar mijn Kia-boek je. Draai je voorwielen heuvelafwaarts of je achterwielen heuvelopwaarts richting de bergwand of vangrails.

Houd je aan de verkeersregels en rijd niet zonder rijbewijs. In rij stand en dan laten gaan,werkt prima! Begin voorzichtig te rijden. Neem de tijd en de ruimte om rustig, met gepaste snelheid in te voegen.

Wat ik vond op internet over slippen:.

1. Houd afstand

Dimitri om Top 3 Wintersport aanbiedingen. Moet nu maar eens ernstig op zoek naar mijn Kia-boek je.

Dit is eigenlijk een vervolg op 2. Op die manier voel je al snel hoeveel meer remweg je nodig hebt. Rustig, kalm en nog een keer. Even een simpele verklaring. Alles Autoshows Aankoopadvies Mijn auto Rijtesten.

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Geef bij gladheid pas weer gas als je de bocht uit bent. Tenminste dat was tot nu toe altijd wel zo. Jelle om Ik moet morgen ook de weg op. Mijn ervaring is dat het esp uitzetten niet helpt, als ik het aanlaat, laat het systeem genoeg wielspin toe om eruit te komen.

Hier lees je wat je moet doen. Bij Amerikaanse auto's zit de pook soms aan de rechterkant van het stuur, aan de stuurkolom. Ze kunnen het  wegrijden in de sneeuw juist bemoeilijken. En dan zwaai ik even vriendelijk naar alle met sneeuwkettingen kleumende landgenoten. Stuur bochten niet te scherp in. In de D-stand draai je het stuur naar links om de auto naar links te sturen en naar rechts om de auto naar rechts te sturen.

Het betreft een automaat, dus ik denk dat de sportstand met sneeuw niet het juiste effect zal hebben… Of juist wel, hoe rij je met een automaat in de sneeuw.

2. Kijk ver voor je uit

En toch blijf ik erbij dat 4wd voor watjes is. Ja, zo'n slipcursus zou eigenlijk bij het rijbewijs moeten horen vind ik. Aan u de keus. Vroeger was dit idd wel zo.

Dit is geen automaat, er zit gewoon een koppeling in die elctronisch voor u schakelt Bij een volautomaat gewoon in D zetten en geen gas geven bij het wegrijden en zodra de auto rolt gas bijgeven.

De OD uitzetten schijnt soms beter te zijn als je zwaarbeladen bent omdat je meer koppel hebt de motor dus meer kracht levert aan de wielen. Wat ik doe bij sneeuw en gladheid lekkere cake met gecondenseerde melk vooral de vaart eruit halen, blijf dan vooral kalm, hoe rij je met een automaat in de sneeuw, but these are unfounded.

 Ontdek ook...