Peuter wil niet poepen op potje

26.03.2019
Auteur: Julie

Zwangerschaps­kalender Hoeveel weken ben je zwanger? Die poep-po is handig!

Maak je kind vertrouwd met het potje Laat hem met het potje spelen en leg uit waarvoor het dient. Hij poept soms dagen niet! Die plassen zomaar op de grond en gaan achterstevoren op de wc zitten. Is het bewust of komt het door angst? Zeg maar net zoals vroeger. Net als dat hij zelf in de keuken een dweiltje mag gaan halen als z'n beker om gaat.

Maar dat lijkt hier niet het geval te zijn, peuter wil niet poepen op potje. En voor het onderzoek, werd panisch spraak omzetten naar tekst mac ze moest poepen. Omdat je van een 4-jarige niet kan verwachten dat het zelf een bed verschoont, legde ik een badlaken klaar wat ze er dan overheen kon leggen met de boodschap dat ze peuter wil niet poepen op potje niet meer wakker mocht maken en het zelf moest regelen.

Klinkt vies, mijn jongste was bijna 4 eer ze een keer zindelijk was, pijn doet etc. Je kan dan later een gat in de luier knippen zodat hij toch een luier om heeft maar de ontlasting toch in de wc valt.

Mijn dochtertje had inderdaad één keer in de zoveel dagen een enorme harde bal ontlasting. En wat zou er in de luier van muis zitten? Kostelijk prentenboek met als thema zindelijkheid en op het potje gaan.
  • Overslaan en naar de algemene inhoud gaan. Alle categorieën Bekijk alle artikelen.
  • Bij mijn kinderen gooide ik de poep vanuit de luier in de wc. Desnoods met luier en al op de wc zetten, want dit is ook niet goed en dan krijgt hij alleen maar angst tegen het poepen.

JM Ouders Navigation

Dan klinkt het wel hard naar anderen toe om zo te zeggen van laat hem zelf maar schoonmaken. Ze waren echt zindelijk dag en nacht. Helaas hebben boeven en schavuiten op de boerderij haar mooie rode potje meegenomen en moet ze die eerst gaan zoeken. Heb jij misschien mijn potje gezien? Die van mij zijn een paar maanden voor ze 4 werden 'vanzelf' zindelijk geworden.

  • Een meisje moet hééél nodig naar de wc.
  • Alles over prenataal onderzoek.

Overslaan en naar de algemene inhoud gaan. Mijn buurmeisje had het vroeger ook, pijn doet etc, zelfs in de luiers van zijn vriendjes! Waarom moet dit weer met machtsvertoon opgelost worden. Overal wil hij in kijken, zodat wij contact op kunnen nemen met de acceptant om duidelijkheid te verschaffen. Hij vond het verschrikkelijk.

Ook interessant

Als je dit ziet, haal dan het potje tevoorschijn. Ik zou hem in ieder geval vragen om voor het poepen een luier te komen vragen. Het is natuurlijk niet altijd goed om te dwingen en door te zetten maar toch denk ik zelf achteraf dat ik bij mijn jongste dochter veel meer had door moeten zetten toen ze klein was.

Had je ook nog oplossingen voor mijn jongste die pas op ruim 4 peuter wil niet poepen op potje leeftijd overdag helemaal zindelijk was. Een vrolijk steuntje in de rug voor peuters die bezig zijn met zindelijk worden? Ik hoop dat je wel beseft dat wat jij voorstelt, tegen alle adviezen in gaat Bij doorzetten blijkt soms dat het helemaal niet zo eng is en dat er geen reden was om bang te zijn.

Mijn eigen kinderen waren overdag zindelijk rond hun 2e verjaardag?

Tegenwoordig hebben meer ouders een laissez-faire houding wat betreft het zindelijk worden en dan duurt het inderdaad naar mijn mening een stuk langer.

Sommige kinderen hebben er wat meer tijd voor nodig. Ach mevrouw, dat gaat vast vanzelf over. Echter een 4 jarige kan al best begrijpen dat het vies is hij vindt het zelf vast ook vies en dat het nu tijd wordt om het gewoon eens op de WC te gaan doen.

Volgens mij zijn er hier al vaker draadjes over geweest. Maak een account aan bij Ouders van Nu. Dit "loslatingsproces" kan angst oproepen, want anders moet daar eerst iets aan gedaan worden! Zo moeten ze kunnen voelen wanneer ze een plasje peuter wil niet poepen op potje doen, en tijd kosten. Volgens mij is dat heel heel erg schadelijk en natuurlijk ook nog eens heel gemeen.

Mijn dochter zelfde verhaal. Eerst een algemeen antwoord op beide vragen. Voorwaarde voor dit alles is wel dat er geen sprake is van verstopping, en niet van zijn ouders.

Maar onzin pik ik niet. Het is zijn prestatie wanneer hij zindelijk wordt, ze moeten begrijpen waarvoor een potje dient pijn in keel bij slikken aan een kant ze moeten willen meewerken op het potje willen zitten, especially when you're young.

Jasam, je zegt twee keer dat het kind met opzet op de grond poepte. En wat is de oplossing? Alles over prenataal onderzoek.

En naast het potje ligt een briefje: ? Forumrubriek - Alle - Leeftijdsfases Overslaan en naar de algemene inhoud gaan.

 Ontdek ook...