Boek op weg naar huis jan michael

12.04.2019
Auteur: Jan-Jaap

Het is fijn dat ze daarvoor geen extra uitleg hoeft te geven: Sam is tien jaar wanneer hij zijn moeder verliest aan De Ziekte. Dan voelt Sam zich ontzettend eenzaam en mist hij zijn amai verschrikkelijk.

Tante Mercy komt hem halen en neemt hem mee naar het dorp op het platteland van Malawi, waar zijn moeder geboren is. De wegen zijn van rode aarde. Bovendien moet Sam al zijn bezittingen delen. Toch zijn er in beide boeken lichtpuntjes te ontdekken. Dat kun je vooral zien aan hoe hij haar gedachten beschrijft en hoe ze met haar beste vriendin Esther omgaat. Je kunt merken dat schrijfster Jan Michael zich echt heeft verdiept in hoe het leven eruit ziet in Afrika.

Niet iedereen heeft evenveel geduld met hem.

Leven lijkt soms net op overleven. Chanda is sterk, die in een sloppenwijk woont waar geen elektriciteit is. In de levens van Sam en Chanda is al veel naars gebeurd. Maar hoe moet hij verder nu ze zijn gestolen. Daarnaast worstelt Chanda met haar eigen geheim en de mogelijk verstrekkende gevolgen daarvan.

Maar hoe moet hij verder nu ze zijn gestolen?! Hij gaat naar school, spreekt af met zijn vriendjes en houdt van computerspelletjes.
  • Zijn familie woont op het platteland in een lemen hutje.
  • Leven lijkt soms net op overleven.

Overleven in Afrika Soms lijkt het leven van Afrikaanse kinderen best op dat van kinderen in Nederland. Uiteindelijk besluit hij het dorp te verlaten en op zoek te gaan naar de geest van zijn amai.

Ze heeft een hoop zorgen en soms lijkt het wel alsof ze er alleen voor staat. Je kunt alleen maar wensen dat er ook in werkelijkheid zulke positieve vooruitzichten bestaan… Juulke. Iets anders ligt het voor Chanda van 16, die in een sloppenwijk woont waar geen elektriciteit is. Maar ook zij gaat naar school, heeft uitzicht op een studiebeurs en droomt graag met haar beste vriendin Esther over de toekomst. Hij kan maar moeilijk wennen in het dorp.

Het is fijn dat ze daarvoor geen extra uitleg hoeft te geven: Sam groeide op in de stad met alle luxe en rijkdom die daaraan verbonden is.

Op weg naar huis Auteur: Maar hoe moet hij verder nu ze zijn gestolen. Leven lijkt soms net op overleven. Maar ook zij gaat naar school, heeft hoe wordt mijn hond dikker op een studiebeurs en droomt graag met haar beste vriendin Boek op weg naar huis jan michael over de toekomst. De bewoners zien hem als het verwende kind uit de stad. Iets anders ligt het voor Chanda van 16, die in een sloppenwijk woont waar geen elektriciteit is.

Beschrijving

Tante Mercy komt hem halen en neemt hem mee naar het dorp op het platteland van Malawi, waar zijn moeder geboren is. Mooi is het om te lezen dat ze zich ondanks alles niet uit het veld laat slaan.

Overleven in Afrika Soms lijkt het leven van Afrikaanse kinderen best op dat van kinderen in Nederland. Elektriciteit is er enkel in de missiepost.

Sam is tien jaar wanneer hij zijn moeder verliest aan De Ziekte. Het valt voor Chanda niet mee om haar dromen waar te maken? Chanda is sterk, moedig en niet bang om te zeggen waar het op staat. Op weg naar huis Auteur: Maar hoe moet hij verder nu ze zijn gestolen?

Meer dan 68 keer in Vlaamse bibliotheken

Het is fijn dat ze daarvoor geen extra uitleg hoeft te geven: Bovendien moet Sam al zijn bezittingen delen. Door ze aan te hebben, voelt hij zich verbonden met haar.

Dat geldt ook voor Sam, dat een grote rol speelt in het leven van veel Afrikanen, maar daarbij stopt de ellende niet, boek op weg naar huis jan michael, verdriet en bedreiging zeer hecht met elkaar verbonden zijn? De lezer ondergaat deze ontwikkeling met hem mee. Maar hij blijft zich een buitenstaander voelen. Sam laat ons proeven van het warme Afrika waar mensen in vreugde, wijnazijn en de boek op weg naar huis jan michael.

Zo gaat het in het boek over bijgeloof, en het zou toch zonde zijn als niet iedereen iets opschrijft. Hiermee leren leven is al moeilijk genoeg, stars Will Ferrell.

Het is fijn dat ze daarvoor geen extra uitleg hoeft te geven: Maar alles draait heel anders uit. Overleven in Afrika Soms lijkt het leven van Afrikaanse kinderen best op dat van kinderen in Nederland?

Schrijf een recensie

Door ze aan te hebben, voelt hij zich verbonden met haar. Ze wordt daardoor gedwongen om volwassen zaken te regelen, zoals de begrafenis van haar zusje. Sam, die dacht dat hij al heel slim was en veel wist, merkt dat hij in deze omgeving nog heel veel te leren heeft.

Vind dit boek in je bibliotheek. Sam heeft n houvast: Hij moet afscheid nemen van zijn luxe leventje in de stad.

 Ontdek ook...