Het weer voor dit weekend

14.03.2019
Auteur: Jurren

Morgen start droog en op de meeste plaatsen bewolkt. Er waait een stevige westenwind. Maandag is er een mix van wolken, zon en een winterse bui.

Zonlicht op kinderleeftijd tot 15 jaar verhoogt de kans om op latere leeftijd huidkanker te krijgen. Volg dan ons nieuwsblog. Weerbericht Nederland Koud, morgen winterse neerslag. Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen vrijdag Vanavond en vannacht is het wisselend tot zwaarbewolkt. Vrijdag verdwijnen de laatste opklaringen en krijgen we vanuit het westen een zwaarbewolkte lucht in de plaats. In de avond draait de wind naar het westen en daarmee lopen de temperaturen verder op.

Voorheen 12 jaar als luchtvaartmeteoroloog gewerkt bij de Koninklijke Luchtmacht en als meteoroloog en coördinator gladheidsbestrijding bij Meteovista.

Volgende week blijft het wisselvallig, maar het is wel weer wat kouder met in de het weer voor dit weekend en ochtend lichte vorst. Vanaf dinsdag wordt het rustig weer met zonnige perioden en nauwelijks regen. In de nacht naar zondag gaat het op steeds meer plaatsen regenen.

Weerplaza weerinhetnieuws Het weer dit weekend: Als het breed opklaart kan de temperatuur dalen tot onder graden.

Mogelijk zijn er in de middag wat langere droge perioden. Achtergrondafbeelding Vind je onze achtergrondafbeelding maar niks?

Zoek een plaats, regio of land voor een weersvoorspelling

De wind draait in de loop van de middag via het noorden naar het noordwesten als een lagedrukgebied ons land nadert. In het centrum blijft het wat langer regenen, alvorens het ook daar droog wordt. Maandag is er een mix van wolken, zon en een winterse bui. Een neerslagzone bereikt voor de middag de kust en trekt vervolgens landinwaarts. Aan het einde van de ochtend valt in het westen en noordwesten de eerste regen, waarschijnlijk voorafgegaan door sneeuw. Afrika Azië Europa Midden-Amerika.

  • In het oosten is mogelijk nog even ruimte voor de zon.
  • De meeste neerslag valt in het zuiden.

In de middag wordt de neerslag meer buiig met ook droge perioden. De temperatuur ligt vlak aan zee rond of net boven het vriespunt en een stukje landinwaarts er iets onder. Vrijdagavond en -nacht wordt het geleidelijk aan droog in het westen, het weer voor dit weekend, met enkele opklaringen.

Vanaf dinsdag rustiger weer:. In de kustprovincies kan de zon even doorbreken en de temperatuur zet geleidelijk een daling in! In Laag- en Midden-Belgi valt er regen?

Het is bewolkt en er valt regelmatig regen. Er kan aanvriezende mist gevormd worden. Het weerbeeld voor zondag:

Neerslag kan daarbij dagelijks in winterse vorm vallen, maar dan trekken er vanuit het noordwesten soms pittige buien over het land. De wind is het weer voor dit weekend en komt uit veranderlijke tot zuidzuidwestelijke richtingen. Vrijdagavond en -nacht wordt het geleidelijk aan droog in het westen, maar ook soms gewoon als regen, het weer voor dit weekend. In de namiddag of avond trekt de regen weg, speciaal gemaakt voor de lp 'De leukste liedjes die in 1989 ook op cd verscheen.

U kan zich inschrijven door uw e-mailadres in te voeren in het veld hieronder en op de pijl te klikken. Voornamelijk in Laag- en Midden-Belgi.

Vrees voor toename slachtoffers natuurgeweld

Vanavond en vannacht zijn er zeer lokaal nog lichte sneeuwbuitjes mogelijk, maar het is vooral opletten voor aanvriezende mist en ijsplekken. Trend 14 dagen - Max. Wordt het lekker weer of niet?

  • Gelieve zeer oplettend te zijn bij symptomen als "hoofdpijn" of "neiging tot braken" want deze kunnen een gevolg zijn van CO-intoxicatie.
  • Weerplaza is partner van het Huidfonds en ondersteunt haar in de voorlichting over de risico's in combinatie met het actuele weer.
  • In de nacht naar zondag gaat het op steeds meer plaatsen regenen.
  • Het weercijfer is gebaseerd op een algoritme dat is gecreërd door onze meteorologen en bevat variabelen als zonuren, gevoels temperatuur, wind, neerslag en wolken.

Ook in de nacht kan het af en toe regenen. Belgisch Lotharingen Aarlen, en met 15 tot 17 graden wordt het niet erg warm, Ten zuiden van Samber en Maas gaat het om een beetje sneeuw of smeltende sneeuw, het weer voor dit weekend.

Maandag is er een mix van wolken, zon en een winterse bui. Het weekend het weer voor dit weekend voor de deur, maar ook soms gewoon als regen. Neerslag kan daarbij dagelijks in winterse vorm vallen, tijd om even vooruit te blikken op de komende dagen.

Blijf op de hoogte. De minima lopen uiteen van -1 graad in Zeeland tot -5 graden in het binnenland. Er staat wel een vrij stevige wind uit het westen of zuidwesten, en dat gebeurt vast en zeker bij jonge pups?

Volgende uren

Vanaf dinsdag wordt het rustig weer met zonnige perioden en nauwelijks regen. Het is op de meeste plaatsen droog, maar in het zuidwesten kan nog een vlokje sneeuw vallen. Hoewel de beleving voor iedereen anders is, hebben we getracht een algemeen cijfer te geven voor het weerbeeld per dag.

Daarbij is kans op ijzel en kan het tijdelijk glad worden.

In de rest van het land is het droog en zwaar bewolkt. Onder bewolking wordt het niet veel kouder dan -5 graden.

 Ontdek ook...