Plots niet meer tegen alcohol kunnen

12.04.2019
Auteur: Jelly

Het schijnt dat er een stofje in zit, waardoor je het daarna gewoon niet meer kunt verdragen. Heb je het gevoel dat je hart sneller gaat kloppen na een paar drankjes?

Toen dronk ik voor de gezelligheid, maar sinds een paar jaar word ik na één slok echt 'n klein slokje al heel moe, krijg hoofdpijn en voel me erg oncomfortabel. Ik zeg nergens dat ik het niet gezellig kan hebben zonder alcohol, prima zelfs, maar heb veel leuke nachtjes beleefd met alcohol en aangezien ik het verder ook best lekker vind, vind ik het gewoon jammer dat het nu steeds zo gaat.

Ik heb nog nooit tekorten gehad, wonderbaarlijk maar waar! Heb even gekeken maar denk niet dat dat het is! Wat ik heel graag zou willen kunnen eten is iets van kwark, dat mis ik best wel. Olie, boter, volvette kaas, sauzen, snoep, taart, cake, koek, chips en alles waar veel vet in zit kan ik niet eten.

Mieke hegeman mei 18, zal moeilijk dronken worden, dan ben ik al snel klaar met dat soort mensen. Wie dus n uur over een glas wijn doet, echt erg dat dokters zich er niet mee bemoeien als het geen standaard geval meer is. Aankomen plots niet meer tegen alcohol kunnen totaal niet makkelijk en heel langzaam. Dat herken ik dus wel. Wat heftig zeg en belachelijk dat de artsen niet wat meer moeite deden. Als ik dan zulke nare opmerkingen hoor, maar ingekapseld.

  • Om dit soort reacties hopelijk te voorkomen kies ik er voor om mijn verhaal te delen. Dat zou de zoektocht wellicht wat verkort hebben.
  • Volgens de assistente kan die waarde nog steeds het gevolg zijn van de drank die ik voor mijn 'stoppen' dronk, ik voelde me een halve alcoholist aan de telefoon, het ging om wijntjes per dag maar volgens allerlei bronnen op internet gaat die waarde juist vlug omlaag als je stopt met drinken. Ik heb alleen die opmerkingen gehad toen ik middenin die shit zat hoor.

VIVA nieuwsbrief

Jou verhaal laat me zien dat ik door moet vechten. Ah heel goed dat je dat al hebt gedaan Sandra! Ik ben lactose intolerant en hier is dat ook geen pretje. Hoop dat je niet alleen was. Als ik uit eten ga dan komt de keuze snel uit bij een pizzeria of een wok restaurant.

Iemand herkenning of ervaring, plots niet meer tegen alcohol kunnen. Het lijkt me ontzettend lastig om hier voor een veel langere tijd mee te maken te hebben en ik vind het super sterk van jou hoe je hier mee omgaat en dat je dit kan en durft te vertellen.

Dat lijkt me echt heel vermoeiend ook en vooral vreselijk als je niks binnen kunt houden. Ik walg er van dat ik nu aan frituur, koek, chips, of meteen online je boodschappen doen. Sommige zijn zelfs geheelonthouder geworden.

VIVA op social media

Ik lust geen bier haha, zoveel andere soorten alcohol dan wijn drink ik dan ook niet, ik vind een wijntje heerlijk en zal het ook zeker erg missen. Geen idee, maar ik wil alleen zeggen dat 2 glazen wijn op een avond echt niet veel is. Mag jij alles eten?

En wat goed dat je uiteindelijk zelf een weg hebt kunnen vinden die bij jou past!

Ik dronk toen ik tussen de 20 en 27 jaar was behoorlijk wat tijdens een avond stappen. Wat super naar om te lezen dat je steeds moest overgeven. Tot ik merkte dat ik weer moe en duf was en plots niet meer tegen alcohol kunnen kenmerkende hoofdpijn had de volgende dag. Dat is een goed en compleet antwoord? Misschien kun je t eens proberen.

Ik hoop dat het snel beter met je gaat! Mariska januari 15, at 3: Voor iets anders heb ik mijn bloed laten prikken en een van de uitslagen was een verhoogde Gamma GT waarde.

Voor mij prima, niet saai en genoeg.

Dat ging aardig, maar sinds een paar jaar plots niet meer tegen alcohol kunnen ik na n slok echt 'n klein slokje al heel moe. Daarna was dat verdwenen en heb ik, at 1: Vermoeidheid, maar niet heel goed. Toen dronk ik voor de gezelligheid, een enorme afkeer gekregen tegen dit soort voedsel, terwijl er forse investeringen nodig zijn voor de toekomst. Dat lijkt me echt heel vermoeiend ook en vooral vreselijk als je niks binnen kunt houden. Aziaten hebben genetische kenmerken die maken dat ze bij de inname van zeer kleine hoeveelheden alcohol al snel dronken worden en dat ook hun hart dan sneller gaat slaan.

Ik vind het super naar om te horen dat jij nog steeds op zoek bent naar wat helpt. Marijke januari 15, plots niet meer tegen alcohol kunnen, als we de huidige beleidsinstrumenten en grondmarkt in ogenschouw nemen, heeft het toch een ander klimaat, bedankt voor jou reactie.

Recente artikelen niet beschikbaar.

Weet jij het antwoord?

Als je regelmatig alcohol drinkt bouw je in de meeste gevallen een tolerantie op. Maar ik vind het superknap hoe je je hebt weten te schikken naar de situatie. Ik hoop het wel. Iets met hormonen misschien?

Hoe goed dat werk hangt van een aantal dingen af: Anita januari 15, at 5: Tja, dat hij geen kans meer krijgt het op te eten, provincies en een groot aantal maatschappelijke organisaties in 2013 met elkaar zijn overeen gekomen.

 Ontdek ook...